Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης βάζει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή



Θορυβήθηκε το μειονοτικό κόμμα της Θράκης DEB με το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης  και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση, που μάλιστα τιτλοφορεί με την απαξιωτική φράση «Το κόλλημα του μυαλού του Στυλιανίδη».


Το DEB, που δηλώνει «πολιτικό κόμμα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης», ενώ και διά διεθνών συνθηκών η μειονότητα χαρακτηρίζεται μουσουλμανική, καταλογίζει στον Ευρ. Στυλιανίδη «αβάσιμη ρητορική» στις τοποθετήσεις του, καταλογίζοντάς του επιδίωξη αποκόμισης πολιτικών κερδών.


«Το να λέγεται μάλιστα πως η γείτονα Τουρκία χρησιμοποιώντας τη μειονότητα έχει φιλοδοξίες για την περιοχή, αποτελεί μαχαίρωμα των διμερών φιλικών σχέσεων που θα ιδρύονταν» αναφέρει η ανακοίνωση. «Ο Στυλιανίδης πρέπει άμεσα να γλυτώσει από αυτό το κόλλημα. Το ότι κάποιος πολιτικός που έχει πολλές πιθανότητες στο μέλλον να γίνει πρόεδρος στο κόμμα του οποίου είναι μέλος, έχει τέτοιες ρατσιστικές προσεγγίσεις, είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τη μειονότητα και εμάς».


Μέσα από την ανακοίνωση του DEB όμως ουσιαστικά βγαίνει και η είδηση, που επιβεβαιώνει τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος εκτιμά ότι το μειονοτικό κόμμα στοχεύει να γίνει πανελλαδικό.«Ως πολιτικό κόμμα [το DEB] έχει φυσικά το δικαίωμα να κάνει βήματα για να γίνει κόμμα σε όλη τη χώρα και να πάει έτσι στις εκλογές». Η αναφορά είναι μέσα από την ανακοίνωση του DEB.ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ: Η εποχή δέν προσφέρεται για πολιτικούς πειραματισμούς ,και μάλιστα με κάλυψη την τήρηση προεκλογικών δεσμεύσεων. Άλλωστε έχουν καταπατηθεί δεκάδες προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή του ποσοστού εισόδου στη βουλή απο 3 % στο 2 % είναι το λιγότερο , εθνικά επικίνδυνη .

Σχόλια