Στην Ανατολική Θράκη το τρίτο τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο. Σε «πυρηνικό κλοιό» η δυτική Θράκη

Αποκαλύφθηκε η τοποθεσία κατασκευής του τρίτου πυρηνικού σταθμού από τον  Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ali Rıza Alaboyun ,  ο οποίος ανέφερε  ως επιλεγείσα την  περιοχή İğneada στην βορειοδυτική επαρχία Κιρκλαρέλι  στην Ανατολική Θράκη, γράφει  ο τουρκικός τύπος.
Το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας μαζί  με αυτό το Κοζλοντούι στην Βουλγαρία βάζουν όμως σε «πυρηνικό κλοιό» την δυτική Θράκη και την χώρα μας .
Η περιοχή αυτή   στην Ανατολική Θράκη η οποία έχει προγραμματιστεί ως η  τοποθεσία για  την κατασκευή του τρίτου  πυρηνικού σταθμού της χώρας, αποτελεί μια πολύ «ευαίσθητη» από όλες τις απόψεις περιοχή,  τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.
300px-Latrans-Turkey_location_Kırklareli.svg
Σύμφωνα με το  Πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu, ο Alaboyun δήλωσε ότι  κινεζικές  εταιρείες αλλά και η αμερικανική εταιρεία  Westinghouse, θα  είναι οι δυνητικοί υποψήφιοι για το έργο, ενώ οι ιαπωνικές εταιρείες παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον για το τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο.
Η περιοχή İğneada βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια της Τουρκίας στα σύνορα με την Βουλγαρία,  και φημίζεται για την φυσική ομορφιά και τις  παραλίες της.
Το ερώτημα  όμως είναι εάν οι κάτοικοι της περιοχής θα αποδεχθούν «ήσυχα» ένα τέτοιο  έργο  , το  οποίο είναι πιθανό να αναστατώσει την ζωή τους , εγείροντας  ερωτήματα για τις  περιβαλλοντικές  επιπτώσεις  που θα είχε σε ολόκληρη την περιοχή. Στην περιοχή αυτή ευρίσκεται  η βιομηχανική δύναμη  της Τουρκίας και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα  δυτικά προάστια της Κωνσταντινούπολης.
Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης  του έργου αυτού , ο Τούρκος Υπουργός τόνισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν  για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας , αποτελούν  κύριο θέμα κατά τις εκλογές του  Νοεμβρίου .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapsotagma.gr, η Ανατολική Θράκη με ένα τέτοιο εργοστάσιο στο έδαφος της , θα αποτελέσει εστία κινδύνου και για την χώρα μας.  Ένα απευκταίο αλλά πιθανό πυρηνικό ατύχημα, θα εξαφάνιζε από τον χάρτη  ολόκληρη το κομμάτι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, αλλά την ελληνική δυτική Θράκη. Η χώρα  μας θα πρέπει να ζητήσει όλα τα εχέγγυα για την περιβαντολογική  ασφάλεια από την Τουρκία σε συνεργασία με την Βουλγαρία.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία «εργάζεται» κρυφά για την απόκτηση πυρηνικών όπλων !!), έχουμε τονίσει ότι υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό  αυξημένες  ενδείξεις ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης συμφωνεί  σε μεγάλο βαθμό ότι η Τουρκία εργάζεται για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και των μέσων κατασκευής  τους.
Ένα τέτοιο σενάριο θα άλλαζε τελείως τα δεδομένα στην περιοχή μας περιπλέκοντας την κατάσταση σε επικίνδυνο βαθμό , λόγω των προθέσεων της Άγκυρας.
Δηλαδή με λίγα λόγια ,  οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να φέρουν την διεθνή κοινότητα προ τετελεσμένων γεγονότων για να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα . Εάν δεν αντιδράσουμε εμείς και οι υπόλοιποι βαλκάνιοι «γείτονες» ,  αλλά και η διεθνής κοινότητα, τότε το σχέδιο αυτό των Τούρκων  θα φτάσει μέχρι τέλους .


ΠΗΓΗ

Σχόλια