ΕΝΤΟΝΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Ο Σαμαράς φτιάχνει στρατό από "σαμαροφύλακες" στη ΝΔ


Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τις πρακτικές Σαμαρά, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν αντέχει την πολυφωνία και όσους κατά καιρούς αμφισβητούσαν την πολιτική του. Ο στόχος ήταν εξ αρχής -όπως είχαν γράψει και προεκλογικά τα parapolitika.gr- να δημιουργήσει μία απόλυτα ελεγχόμενη "αυλή". Σε συγκεκριμένους νομούς όπου υπήρχαν ενοχλητικοί φρόντισε να βάλει "σαμαροφύλακες" οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν προκλητικά, καθώς είτε υπουργοποιήθηκαν , είτε "έσπασε" τους "αντίπαλους" υποψηφίους με νέες υποψηφιότητες από τα ίδια χωριά και δήμους. 
Θέλησε με αυτό τον τρόποι να φτιάξει έναν "στρατό" για την επόμενη μέρα , ώστε να μην τον αμφισβητήσει κανείς στο εσωτερικό του κόμματος.
Θα αναφέρουμε 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα, που συζητιούνται έντονα στα δημοσιογραφικά στέκια. Ο Τζαμτζής στην Πέλλα, ο Βλαχογιάννης στα Τρίκαλα, ο Νταβλούρος στην Αχαϊα, ο Βογιατζής στην Λέσβο. Όλοι οι παραπάνω κατά σύμπτωση έβλεπαν συχνά τον Καραμανλή και είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στην στρατηγική Σαμαρά. Και απλά δεν βγήκαν βουλευτές. 

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η συγκεκριμένη ομάδα, περιμένει τον Σαμαρά στην γωνία. Και δεν είναι οι μόνοι, καθώς θεωρούν πως ο πρόεδρος της ΝΔ , πάει να μετατρέψει την ΝΔ σε ένα κλειστό, σαμαροκεντρικό και μικρό κόμμα.

Με τον Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Κώστας Καραμανλής και Νίκος Δένδιας διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας κάτι που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο κατά την προεκλογική περίοδο όταν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας πέρασε το κατώφλι της Παναγή Κυριακού. Ο πρώην υπουργός άλλωστε εξελέγη πρώτος βουλευτής στη Β' Αθήνας με τη βοήθεια των καραμανλικών να είναι τεράστια. 
 Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό με τη συζήτηση να μην περιστρέφεται μόνο γύρω από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης αλλά και γύρω από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

 ΠΗΓΗ

Σχόλια